El 1987, el músic Ignasi Benavent va fundar l’Escola MicroFusa en un petit local de la Dreta de l’Eixample. Ho va fer de la mà del Taller de Músics amb la intenció d’aplicar les noves tecnologies al món de la música. Posteriorment, el centre es va convertir en una escola de so independent i va anar ampliant l’oferta educativa amb continguts molt diversos.

35 anys després, MicroFusa té una escola a Barcelona i una altra a Madrid. A més, distribueix i ven instruments musicals i equips de so. Tal com explica l’Eduard Gramunt, director de l’escola, “la música que es crea avui dia requereix de coneixements tècnics, equips i domini de les plataformes digitals, i això és el que oferim”.

Des de discjòqueis fins a productors musicals

Durant tots aquests anys més de 8.000 joves han passat per MicroFusa, alguns vinguts d’altres països. Molts ho fan perquè volen convertir-se en discjòqueis d’èxit, però darrerament ha augmentat la demanda en les especialitats de producció i composició musical. El motiu és la tendència actual que molts músics aposten per autoproduir-se les seves creacions.

És el cas del Biel Ordeix, veu i guitarra d’un grup, que a través dels estudis de producció musical espera poder acabar de definir el seu so i plasmar-lo en una gravació professional. “Estic aprenent a gravar-me, trobar el meu so i, en definitiva, conèixer-me una mica més com a músic”, explica.

Estudi gravació escola Microfusa

Ara, el repte de MicroFusa, que no ha parat de créixer des de la seva creació, és expandir-se cap al centre d’Europa i obtenir l’autorització per oferir títols reglats de formació professional. Al juny tenen previst celebrar una festa a la sala Apolo per celebrar el 35è aniversari.