JULI CAPELLA, comissari de l'exposició "El Gaudí estaria molt content de veure que a l'interior de la seva obra serveix per promocionar el que és la bona arquitectura i, a més, una generació d'arquitectes integrals, no només van fer l'arquitectura innovadora, sinó com es pot veure a l'exposició, la gent també hi trobarà l'interiorisme."

Una maqueta de l’edifici serveix d’introducció a l’exposició. A més de ser un homenatge a l’obra de Gaudí, es mostra La Pedrera juntament amb sis grans obres més de principis de segle passat. El 31 d’octubre de 1912 es va acabar aquest edifici que, un segle després, està considerat com una de les obres més importants de tota la història de l’arquitectura.

A més de l’exposició, també s’ha organitzat una festa popular gegantera en què els gegants de La Pedrera (el rei Gaudí, la reina Pedrera, i els guerres Forjat i Badalot) actuaran d’amfitrions. A la trobada de gegants es batejaran els nans Trencadís. Aquest espectacle es farà el 17 de novembre a les 17 h. L’Endemà, a les 12 h, hi haurà jornada castellera amb els Castellers de les Roquetes de Sant Pere de Ribes.

També hi ha actes per als més petits. El dia 25 de novembre es farà la Festa de l’Arquitectura, un seguit d’activitats educatives i lúdiques a través de tallers, contes, espectacles i jocs per compartir en família, ininterrompudament durant tot el dia.

I el dia 28 de novembre Jordi Savall farà un concert. Hi presentarà un diàleg musical entre Orient i Occident, i entre l’Antic i el Nou Món, una elecció molt personal de músiques que ens captiven per la  tendresa i la bellesa, i també per la capacitat de diàleg i d’harmonia que tenen.