El Cruïlla 2023 ha començat a caminar. El certamen és el primer de gran format de l’estat espanyol a endollar l’activitat de tots els escenaris a la xarxa elèctrica i bandejar generadors alimentats amb gasoil. “Ningú ho ha ha fet abans perquè tècnicament és d’una notable complexitat, però podem dir que som el primer festival en què el consum és d’energia 100 % renovable. Endesa ens assegura que l’electricitat es genera amb energies renovables”, explica Jordi Herreruela, director del festival.

En ser preguntat pel tema del so i si hi ha hagut queixes de veïns apunta que no n’han tingut. “Tot té a veure amb com col·loques els escenaris”, explica. Al Cruïlla hi ha només cinc escenaris, dos dels quals són molt petits. El dimecres i el dijous només en funcionen quatre, als quals se suma, divendres i dissabte, el Vallformosa, dedicat a humoristes com Charlie Pie i Oye Sherman.

Inici amb domini de músiques urbanes

En la primera jornada, aquest dimecres, al cartell dominaven les músiques urbanes. “Volíem començar amb un dia dedicat al públic més jove. Però això no només vol dir programar músiques urbanes, sinó també fer una política de preu ajustat. L’entrada aquest dimecres costava entre 25 i 40 euros”, detalla Herreruela.

Un moment de l’actuació de Nicki Nicole

Delaossa, Las Ninyas del Corro i Wox han aplegat ja molt públic als tres escenaris més grans, però potser els artistes més esperats eren el gallec Sen Senra i l’argentina Nicki Nicole. Vestida de blanc i en un espectacle amb cos de ball i efectes visuals diversos, ha cantat des del principi amb el públic corejant les lletres dels seus temes.

Comparteix a: