La veterana banda Els Pets ha debutat al Teatre Grec, on ha presentat les cançons del seu treball més recent, ‘1963’. Els de Constantí havien actuat al festival d’estiu de Barcelona, però mai a l’espai de Montjuïc. “Farem només cançons noves. 37 de noves i prou”, ha etzibat al públic un Lluís Gavaldà enjogassat, després de la segona cançó. Evidentment, no han deixat d’interpretar èxits de la seva dilatada trajectòria (‘Agost’, ‘Jo vull ser rei’, ‘S’ha acabat’, ‘Bon dia’), però l’escaleta del concert s’ha centrat en el nou ‘1963’, anunciat amb rètols lluminosos abans de l’entrada dels músics a escena.

‘1963’ celebra l’experiència de la banda, amb més de 35 anys en actiu, fent al·lusió a l’any que van néixer Lluís Gavaldà (veu i guitarra), Joan Reig (bateria) i Falin Cáceres (baix). “En una època de ‘photoshops’ i filtres, quan sembla que si no ets jove no existeixes, volíem fer palès que la tercera edat també existeix”, apunta Gavaldà.

Pop guitarrer despullat d’artificis

Els de Constantí van enregistrar ‘1963’ en pocs dies a l’estudi analògic de Joan Pons (El Petit de Ca l’Eril). L’objectiu: tornar a l’essència dels inicis, amb cançons de pop guitarrer fresc i optimista, despullades d’arranjaments artificiosos i donant protagonisme a la melodia. “Algunes les vaig compondre sense acompanyar-me a la guitarra, per fugir del tic d’anar als acords típics que fas sempre”.

Gavaldà, Reig i Cáceres han oficiat amb el pianista, arranjador i director musical d’artistes i programes televisius Joan Pau Chaves, còmplice del grup des de fa molts anys, i els guitarristes Jordi Batiste i Marcel Caballé. El Teatre Grec ha registrat una entrada generosa però sense fer el ple: unes 1.600 persones.