EDUARD VEGA, gerent de Treballs Autònoms Verticals "Va perdent el color... Brutícia no en té gaire perquè aquí dalt, amb les condicions climàtiques, ni pugen els coloms ni hi ha gaire brutícia. Tot i així, s'ha de netejar i després pintar."

L’estàtua del Sagrat Cor és una obra de bronze, de l’escultor Josep Miret, que fa vuit metres d’alçària. Pesa cinc tones i està situada a 575 metres sobre el nivell del mar.

Els treballs de neteja i restauració que s’hi duen a terme durant aquests dies els gestiona l’empresa TAV (Treballs Autònoms Verticals), especialitzada en tècniques de treballs verticals, derivats de l’escalada i l’alpinisme. Es preveu que en una setmana s’acabin les obres, encara que la pluja o els vents previstos pels meteoròlegs poden allargar les tasques de restauració.

Les principals tasques són les de netejar la brutícia superficial de l’estàtua, així com repintar-la, ja que la pintura que la cobreix s’ha degradat molt amb el pas del temps.

El temple del Tibidabo està coronat per aquesta estàtua des de 1961, després que l’estàtua que hi havia amb anterioritat fos destruïda durant la Guerra Civil.