Per celebrar els seus 30 anys, el Tradicionàrius ha fet un esforç econòmic, augmentant els 141.000 euros de l’any passat fins a més de 230.000. Això els ha permès confeccionar una programació especial, que s’allargarà fins al 23 de juny amb una cinquantena de concerts, 14 balls folk, a presentació de quatre llibres i de quatre exposicions.

La primera cita arribarà el dia 13 de gener amb un seguici a càrrec del grup de percussió Kabum i el col·lectiu Guirigrall, que escalfaran motors abans del concert que reunirà tots els músics que van participar en la primera edició del festival, l’any 1988. Rosa Zaragoza, Alfons Encinas i Els Trobadors, la Cobla Manxaire, Els Ministrers de la Vila Nova, Ludicfolk, La Cobla Mínima, Solistes de la Costa, Retaule i Primera Nota es retrobaran dalt de l’escenari del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) 30 anys després.

Altres propostes del Trenta Tradicionàrius són una actuació de Maria del Mar Bonet, un concert antològic de Rosa Zaragoza, el 25è aniversari de la Festa dels Foguerons o la col·laboració de la Cobla Sant Jordi amb Els Francolins. El festival de folk també inclourà experiències innovadores com el concert RIU360º, en què els espectadors estaran envoltats d’altaveus que aniran emetent diferents efectes sonors, o actes com la presentació del llibre ‘Grup de folk. Crònica d’un esclat’, de Ferran Riera, que commemora els 50 anys del conjunt.