Mentre feineja entre caixes recollint material, en Quim Domene explica que ja “va ser una sorpresa” que el consistori triés la seva proposta, basada en el poema ‘Ho sap tothom i és profecia’, del barceloní J. V. Foix. Sobretot, diu, perquè era “la més avançada de totes” i, per tant, la que podia generar més polèmica. I així ha estat. Ha rebut crítiques de l’Associació de Pessebristes de Barcelona i també d’alguns regidors de l’Ajuntament com el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que va assegurar fa uns dies que la instal·lació podia ser moltes coses però “no un pessebre”. També alguns ciutadans s’han manifestat en contra de la proposta deixant les figures del naixement tradicional al peu d’una de les boles. Van arribar a ser-ne unes quantes, però finalment el vigilant de seguretat va decidir treure-les d’allà i van quedar amagades a l’interior de la instal·lació.

Al marge de les crítiques, però, la proposta també ha rebut elogis, sobretot per part dels turistes. Per Domene, l’explicació és que fora de casa nostra és més habitual veure aquest tipus d’instal·lacions contemporànies, mentre que aquí sovint no s’acaben d’entendre i, per això, provoquen un cert rebuig.

La il·luminació de Nadal es retirarà aquesta setmana

Els llums que es podien veure durant les festes de Nadal i Reis en els principals eixos comercials de la ciutat ja no s’encenen. La il·luminació especial que encara es pot veure a les principals vies comercials, com el passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal es retirarà aquesta setmana, els comerciants tenen de marge fins el 15 de gener.