Nervis, però sobretot sensació de la feina ben feta. Això és el que ens confessa l'equip actual del teatre Tantarantana. Després d'anys d'apostar per companyies emergents i donar suport a nous actors, tot l'esforç ha estat a punt d'anar-se'n en orris. El lloguer de la sala s'acabava i des de la propietat de l'edifici no s'apostava per la continuïtat de l'activitat teatral. Per aquest motiu la compra per part de l'Ajuntament s'ha rebut amb molt d'entusiasme, ja que assegura que el projecte del Tantarantana no corre perill. JULIO ALVAREZ, director del Tantarantana: "És una gran satisfacció de cara a un reconeixement d'una feina de tots els que han fet possible aquesta feina i sobretot perquè és un espai que es consolida per a la ciutat i el barri és el més important." Han estat finalment un milió tres-cents mil euros per comprar la propietat de l'edifici i evitar, diuen, que caigui en mans d'algun fons d'inversió. En les properes setmanes es prepararant les bases del concurs públic per començar a repensar la temporada 2017-2018. D'aquesdta manera el Tantarantana passarà a formar part de la Xarxa de Fàbriques de Creació de l'Ajuntament i continuarà vinculat estretament al barri. JAUME COLLBONI tinent d'alcalde de Cultura "l'Ajuntament adquirin aquest immoble el que fa és salvar més que un teatre. El que fa és salvar un espai teatral, un espai de creació, un espai que des del l'any 92 pràcticament, està arrelat a la cultura de la ciutat, en els barris on ha treballat, on ha actuat, en aquest cas bàsicament en el barri del Raval i en el Paral·lel" Una notícia que també s'ha rebut amb alegria per part dels veïns de Sant Antoni. "no sabia que perillava el teatre. Ha sigut una bona notícia que l'Ajuntament l'hagi comprat" "es un teatro que está aquí de toda la vida pues no veo que tenga sentido que desaparezaca. Si hay una forma de que permaneza y siga haciendo funciones, me paraece muy bien". "com més coses hi hagi al barri... ens fa molta falta, ens fa molta falta que hi hagi cultura" Amb aquesta compra, el teatre Tantarantana passarà a ser la tercera sala de titularitat municipal juntament amb el Mercat de les Flors i el Teatre Arnau.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, han presentat l’acord i han destacat que amb aquesta adquisició el consistori ha volgut preservar l’edifici d’una possible compra per part d’un fons voltor. Collboni també ha destacat que sense aquesta compra “no s’hauria pogut assegurar la continuïtat de les activitats del teatre”.

El Tantarantana té 380 metres quadrats i un aforament per a 125 persones. La intenció és que aquest espai es destini a companyies emergents de la ciutat. La gestió a partir de la temporada 2017-2018 s’adjudicarà a través d’un concurs públic i les bases per poder-s’hi presentar es publicaran en les properes setmanes.

El teatre Tantarantana va néixer el 1992, al carrer que li va donar nom, a iniciativa dels membres del grup U de Cuc Julio Álvarez i Víctor Suáñez. Inicialment va adreçar la seva oferta al públic familiar, en especial amb espectacles de titelles de producció pròpia. També es va engegar programació per a públic adult. Al cap de quatre anys, amb l’oferta consolidada, la sala va deixar el Born per traslladar-se a l’emplaçament actual, en una antiga fàbrica de paraigües.