Robin Hood arriba a Barcelona per fer justícia. Així és com la companyia Teatre Nu ha iniciat aquest matí el TOT Festival. Una edició que enguany vol transmetre als més petits valors com la generositat o la solidaritat. DIEGO MURCIANO, coordinador d'activitats al Poble Espanyol "El que hem fet és buscar els espectacles que tinguessin aquests valors. La companyia Nu, per exemple, ha fet un espectacle expressament per a aquest certament." Qui també participa a la cinquena edició del festival és la companyia Pamipipa. Amb 'Nunut' ensenyen als infants la importància dels detalls i de tot el que ens ofereix l'univers, com, per exemple, el sol... o una flor. Hi participen 19 companyies, la majoria catalanes. I a diferència d'altres anys, no hi ha només espectacles de sala. "Com a novetat en aquesta edició els titelles han sortit al carrer. Un total de 10 propostes han participat en aquesta modalitat del festival en què tothom amb entrada general ha gaudit dels espectacles." Entre les propostes de carrer trobem 'A tocar', un espectacle amb personatges de circ que explica tot el que podem fer amb el cos, o, també, els ClanCarakol, que representen la història d'una tortuga que necessita l'ajuda del seu amic Gat per arribar a temps a una cita. DIEGO MURCIANO coordinador d'activitats culturals al Poble Espanyol "Consolidar el festival i potenciar els espectacles de carrer amb preus més assequibles perquè tothom en pugui gaudir." El TOT Festival espera acollir 3.000 persones i s'allargarà fins demà a la tarda amb un total de 16 funcions, entre les de sala i les de carrer, que s'aniran repetint al llarg del cap de setmana.

El festival de titelles presenta 16 espectacles portats a càrrec de 19 companyies i proposa com a novetat d’aquest any el TOTal Experience i el TOT Carrer. El primer consta de quatre espectacles de 15 minuts representats en diferents escenaris, de manera que el públic pot circular i veure un espectacle rere l’altre. En canvi, el TOT Carrer es caracteritza pel fet d’incloure un total de 10 propostes de grups emergents que es fan en diferents punts dels carrers del Poble Espanyol.

Entre aquestes propostes hi ha ‘A tocar’, un espectacle amb personatges de circ que expliquen tot el que es pot fer amb el cos o, també, ‘Propers’, la història d’una tortuga que necessita l’ajuda del seu amic Gat per arribar a temps a una cita.
Enguany, a més, la secció Off inclou l’espectacle ‘El niu’, de Dudu & Cia, dirigit per Leandre Riera, reconegut pallasso que recentment ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona de Circ.

El TOT Festival també se centra enguany en la importància de la transmissió de valors. La companyia Teatre Nu estrena l’obra de titelles ‘Torna Robin Hood’, que ensenya valors com la generositat, la justícia o la solidaritat als més petits. Un altre exemple és l’obra ‘Nunut’ de la companyia Pamipia, que mostra la importància dels detalls i de tot el que ofereix l’univers.

El festival de titelles espera acollir 3.000 persones i s’allargarà fins aquest diumenge a la tarda.