El pregó ha donat pas al toc d’inici de les festes: una cercavila nocturna a càrrec dels Gegants i Gegantons del Pi, l’única ocasió de l’any en què surten els quatre gegants originals del Pi. Es tracta dels gegants els més antics de la ciutat: el Mustafà i l’Elisenda, de 1601, i l’Oriol i la Laia, que daten de 1780.

Dissabte al matí tindrà lloc l’ofrena a Sant Josep Oriol, al matí, i la cercavila dels Oriols, en què només participen homes. A la tarda serà el torn de les activitats infantils i dels populars Atracaments del Perot lo Lladre, en record al bandoler català del segle XVII Pere Roca Guinarda, un dels veïns més coneguts del barri. L’activitat consisteix en un atracament simbòlic en diverses botigues del barri en què els botiguers han de donar monedes de xocolata que després repartiran entre els infants.

De cara a diumenge s’organitza la Trobada de Gegants de Sant Josep Oriol i la diada castellera, en què actuaran els Castellers de Barcelona i els de Cerdanyola del Vallès. Les festes, organitzades per l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi i els veïns i comerciants de l’entorn de la plaça del Pi, se celebren des de 1995.