La primavera a Pequín‘ és una obra molt poètica, basada en les reflexions del poeta. Recull “els apunts d’algú que se sent empetitit pel desconeixement monumental d’una cultura que, en molts punts, afronta el món de maneres prou diferentes de les nostres”, escriu l’autor en el pròleg.

Aquest any l’editorial Quaderns Crema ha encertat. L’obra guardonada en la secció d’altres literatures també prové d’aquesta editorial. ‘El cas d’en Barney Panofsky‘, traduïda al català per Xavier Pàmies, és l’última obra i potser la més coneguda de l’autor canadenc. El protagonista hi conta les seves memòries, la seva vida de productor d’èxit de cine, les seves tres dones, i el seu Alzheimer, que complica la redacció i dóna lloc a escenes divertides.

Roberto Innocenti és un il·lustrador italià autodidacte. Els seus dibuixos són d’un gran realisme i contenen mil detalls; ‘La caputxeta vermella‘ (Simbol Editors) no és el primer conte que il·lustra. De fet el seu estil correspon molt bé amb l’atmosfera cruel i urbana d’aquesta nova versió del conte dels germans Grimm. Les tres obres estan disponibles en català i castellà.