Per a aquesta vuitena edició el país convidat és els Països Baixos. Una presència que es fa visible gràcies a dues exposicions, “Dutch bike”, que ensenya les últimes tendències en matèria de bicicletes, i “Urban living room”, un projecte dels artistes Eddy Kaijser i Bas Kortmann. Es tracta una sala d’estar blava, amb butaques i taules blaves instal·lades a l’espai públic.

Pels professionals destaca el congrés Leading Business towards 2050 de dimecres, 12 de juny. Una jornada en què parlaran experts de diversos sectors (salut, habitatge, consum) per tal de dibuixar el futur i les oportunitats de negoci en l’àmbit del disseny. La resta de la ciutat també collirà activitats relacionades amb la setmana del disseny. S’han organitzat uns itineraris que passaran per diferents estudis, i així donar a conèixer els professionals del disseny i de l’arquitectura.

Ara el FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i el BCD (Barcelona Centre de Disseny) han entrat en la gestió de l’edifici del Disseny Hub junt amb l’Ajuntament de Barcelona. “Aquest equipament ja és una realitat i estem molt contents perquè amb la nostra participació en la gestió, el sector s’hi veurà representat”, explica Miquel Espinet, president del FAD.

El Barcelona Design Festival, en el qual s’emmarca la Barcelona Design Week, durarà tot el mes i inclourà les activitats del FADfest a partir del 25 de juny. Els organitzadors esperen repetir l’èxit de l’any passat amb 150.000 visitants.