Els participants comencen la visita amb dues informacions primordials. La primera és que els egipcis ja relacionaven l'alimentació amb la salut i la segona és que molts dels aliments i begudes que prenem actualment són un llegat de la gastronomia de l'antic Egipte. GEMMA CASTRO, experta en cuina farònica "El fet de pensar que una cultura mil·lenària que fa milers d'anys que va acabar resulta que són molt més propers a nosaltres del que podríem arribar a pensar mai" Ens expliquen que els egipcis de l'època faraònica ja feien orxata i cervesa. També eren uns experts en l'art de fer pa. En feien una cinquantena de tipus diferents. Als banquets, tampoc no hi faltava el confit d'ànec. GEMMA CASTRO, experta en cuina farònica "Prenien nota de tot, de tot se'n dóna fe. Hi ha llibres de tot tipus, menys cap receptari de cuina. Aleshores com podem saber què és el que menjaven? És a base d'estudi. Agafar els jeroglífics, els relleus de les tombes, les llistes dels majordoms, etcètera." NÚRIA CASTRO, egiptòloga especialista en vida quotidiana "Hi ha una reproducció de la capella d'ofrenes a la tomba de Naj on es veu perfectament tot el procediment de la terra, quan posen la llavor, quan trillen, quan fan pa o cervesa. Hi ha tota una taula plena amb tots els aliments, totes les coses que a ells més els agradaria menjar". La degustació final del Banquet Etern asseguren que és una aproximació als productes que se servien a les taules de l'antic Egipte. Una dieta del tot mediterrània acompanyada de cervesa. La beguda per excel·lència. De fet ens diuen que els egipcis de l'època faraònica en feien fins a 17 tipus diferents.

Cada divendres programen una visita al museu i després un tast gastronòmic per apropar els visitants a la cuina de l’antic Egipte. El “Banquet Etern” es va programar fa sis anys com una oferta puntual, però va rebre tan bona acollida que des d’aleshores no s’ha deixat de fer.