El Grec-Festival de Barcelona inicia una nova etapa de la mà de Ramón Simó, el nou director del festival, que avui ha explicat les línies principals de l’esdeveniment. Aquest any el Grec se celebrarà concentrat a Montjuïc durant el mes de juliol, i apostarà per autors de temàtica i estètica contemporània. Aquest any, segons Simó, el festival de 2012 serà una mostra de “transició” que aquesta vegada es vol encarar com una cel·lebració ciutadana de la Cultura i un punt de trobada i intercanvi internacional.

Pel que fa a la programació, cal destacar que la nova aposta és representar autors del segle XX. També s’hi incorpora el món del circ amb una carpa que se situarà davant del pavelló Mies van der Rohe. Una altra de les novetats és que es faran espectacles itinerants pels barris, per mirar implicar així tota la ciutat en el certamen. Aquest 2012 s’apostarà, doncs, per la creació i exhibició de propostes d‘expressió de la realitat contemporània, sense límits formals, potenciant les relacions entre els artistes catalans i d’altres països.

Segons el director, cal “buscar entre nosaltres i el nostre moment la possibilitat de parlar sobre la nostra realitat, en un moment complex”. És per això que la majoria de propostes seran d’art contemporani, ja que segons Simó, el Grec ha d’anar més enllà de Shakespeare, Chejov o Ibsen.

Enguany la companyia islandesa Vesturport Theatre hi participarà amb una versió de “La Metamorfosi” de Kafka. També ha confirmat la seva presència la companyia de dansa canadenca Marie Chouinard, que mai fins ara no havien actuat a la ciutat. Al cartell també hi haurà la sudafricana Robyn Orlin, que presentarà “Walking next our shoes”, un espectacle de dansa fet per un cor zulú. A més, el festival Grec coproduirà el nou espectacle de La Central del Circ i el nou projecte d’IT Dansa, entre d’altres.

A l’oferta habitual d’espectacles s’hi afegirà la programació de muntatges itinerants que cada setmana estaran en un barri diferent i que no necessàriament haurà de fer-se en espais teatrals. El pressupost d’enguany serà de 3,5 milions d’euros, fet que suposa un 5% menys que la dotació que va tenir l’any 2011.