Mongetes amb xoriço. Això cuina la Mari Carmen mentre explica que li recorda el seu pare, que tenia Alzheimer i que va morir ara fa dos anys. MARI CARMEN RUIZ, actriu "Es un plato que en mi familia se concina muchísimo y que aprendí de ver a mi mamá cocinarlo y tiene que ver mucho con mi familia porque habla de reunión familiar" Són relats de veritat, relacionats amb la mort i la pèrdua d'éssers estimats. Cada actor ha triat la història i el plat que ha volgut preparar en directe. Un repte interpretetaiu i alhora culinari. CRISTINA GAMIZ, actriu "Hem hagut d'assajar sempre ciunant perquè és clar, vam intentar fer veure que teníem el menjar i no era el mateix" DAMIÁN CERVANTES, director de Vaca35 Teatro "Es como pasar la frontera de las artes escénicas y al mismo tiempo es como regresar a la casa y contar las anécdotas en la cocina" Amb tot, a molts se'ls obre la gana... així que un cop acabat l'espectacle, els mateixos actors conviden tothom a tastar els plats. "Molt bo, molt bo. Es alubias con chorizo" "Suposo que això només es pot fer en petites representacions d'aquesta però em sembla increïble, no m'ho esperava" "Comes, te involucras, o se es una relación más personal con la obra que acabas de ver" L'obra 'Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido' de la companyia mexicana Vaca35, es tornarà a interpretar el proper cap de setmana a la Villaroel.

La festa dels morts mexicana és l’eix sobre el qual gira l’obra ‘Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido’. És una reflexió sobre les penes i les pèrdues personals. S’articula a través d’històries personals dels mateixos actors, com ara la Mari Carmen Ruiz, una de les intèrprets de l’obra. “El meu pare tenia Alzheimer i va morir fa dos anys”. Ho explica mentre prepara en directe un dels plats que més li agradava: mongetes amb xoriço.

Cada actor ha triat una recepta que li recorda una persona i s’ha incorporat a l’obra. Amb fogons, cuinen durant l’espectacle. “És complex perquè la cuina i el teatre tenen ritmes diferents, hem hagut d’assajar sempre cuinant perquè vam intentar fer veure que teníem menjar i no és el mateix”, explica la Cristina Gàmiz, una altra de les actrius de l’obra.

Així, la sala d’actes s’omple d’olors de plats mexicans però també catalans i espanyols com ara crema de verdures i salmorejo. El desenllaç de l’obra és la degustació dels plats, atès que els mateixos actors ofereixen als espectadors allò que han cuinat. D’aquesta manera la representació es converteix també en una experiència gastronòmica.

L’obra és una de les tres que representa la companyia mexicana Vaca35 en aquest inici de temporada. S’interpreta els dissabtes i diumenges a les 12.30 h fins al 8 de novembre. Els altres projectes són ‘Lo único que necesita una gran actriz es un gran texto y ganas de triunfar’, que es va representar a la Villaroel del 20 al 29 d’octubre i ‘Ese recuerdo ya nadie te lo puede quitar’ a la Nau Ivanow els divendres i dissabtes a les 21 h fins al 7 de novembre.