L’estació de Sants, la de França, el Pont del Treball o el traçat dels trens de mercaderies del Morrot són alguns dels espais ferroviaris reproduïts en forma de maqueta al museu Scòpic Miniatur. Una còpia de la ciutat a petita escala que permet veure diversos barris de la ciutat fins al més mínim detall, amb il·luminació, figurants i fins i tot vehicles en moviment.

Una trentena de dibuixants, enginyers i muntadors elèctrics han donat forma a totes les peces que conformen la maqueta. Des del dibuix a escala de cadascuna de les peces, que després s’han imprès en làser o 3D i finalment s’han muntat en el conjunt final. La sala d’exposició serà un espai viu i en creixement constant, on els visitants podran admirar la maqueta acabada en alguns sectors, però també les fases de muntatge, il·luminació i electrificació en les zones on la maqueta encara estigui en construcció.

L’any vinent, per exemple, preveuen inaugurar 300 metres quadrats més, que reproduiran la connexió de tren amb el Garraf i fins a Vilanova i la Geltrú, on hi ha el Museu del Ferrocarril de Catalunya. De fet, aquest museu ha signat un conveni de col·laboració amb l’Scòpic Miniatur i hi tindrà un espai reservat amb una exposició amb motiu del seu 25è aniversari.

A l’Scòpic Miniatur els amants de la fotografia podran disparar sense complexos, ja que aquí el lema és “prohibit no fer fotos”. Les imatges es podran penjar a Instagram i participar en els diferents concursos que s’hi convoquin.