La flama del Canigó ha encès, una per una, desenes de fogueres per tota la ciutat. La de la revetlla del Clot ha revifat els últims tres anys, després de molt de temps apagada. "I ara cada any ens demanen a quina hora farem la foguera, si la farem... El barri està participant molt activament." "És molt diferent de quan jo era petit i recuperar-la d'aquesta manera, amb les famílies que hi ha aquí al barri, que és un barri molt familiar i amb molts de nens, trobo que està molt bé." Més informal ha estat la trobada del passeig Lluís Companys, on cadascú es porta el sopar. "Hem portat el picnic, cadascú ha fet una truita més el pica-pica, ens hem organitzat pel whatzapp i després ens hem reunit totes amb els sogres, les del cole..." La d'Arc de Triomf és una revetlla força nova... "Crec que són... Quants anys fa que ho fem? Cinc? Sí. Uns cinc anys." Però cada cop són més els qui s'hi acosten. "Què millor que anar al costat de casa... Amb la música, els petards, la foguera fantàstica..." El mateix han pensat els veïns de Sant Antoni, el sopar popular de la revetlla ha deixat pas als concerts. Els transports públics, que han funcionat tota la nit, han facilitat l'anada i vinguda constant d'una revetlla cap a l'altra. Les més multitudinàries, al litoral. Com cada any, les platges de Barcelona s'han omplert de gom a gom per celebrar la revetlla i no hi cap hi una agulla. S'hi han aplegat desenes de milers de persones per passar un nit, sobretot, molt festiva. I amb tanta calor, entre copa i copa, una remullada. "Saltar 12 ones quan són les 12 de la nit... I això representa que porta bona sort." "Hem vingut a passar una estona i ja ho veus, aquí estem. Però no marxarem gaire tard. Una estona i cap a dormir que demà hem d'estudiar. No tot ha estat moderació, i molts han vingut amb la intenció de veure sortir el sol. Un dia és un dia. "Con estos cincuenta euros voy a comprar, diez mojitos!!! uaaahahaaha"

Milers de barcelonins han sortit als carrers de la ciutat a celebrar la revetlla de Sant Joan, tirant petards, participant en les fogueres o les revetlles de barri o apropant-se a les platges per ballar a la sorra i, si esqueia, fent una capbussada al mar. La festa ha començat amb l’encesa de les fogueres als barris, fetes a partir de fustes i trastos vells que hi han aportat els veïns des de primera hora del matí. Amb el foc ja cremant, l’altre protagonisme ha recaigut en l’esclat continu de petards de tots tipus: coets, fonts de colors i trons que no han parat de sonar durant tota la nit.

De revetlles i sopars n’hi ha hagut també de tota mena. A la del passeig de Lluís Companys, per exemple, tothom portava el sopar de casa i l’organització hi ha posat les taules i les cadires que els havia cedit l’Ajuntament. Ja fa cinc anys que diverses associacions de veïns del nucli antic es van decidir a engegar aquesta iniciativa per aprofitar un espai que estava en desús la nit de Sant Joan.

La revetlla ha obligat la Guàrdia Urbana a reforçar la presència amb més patrulles al centre de la ciutat i també a les platges. S’han fet controls d’alcoholèmia en diversos carrers per controlar que els conductors no circulessin beguts, i els Bombers de Barcelona han mobilitzat més d’un centenar d’efectius per atendre les emergències. No s’ha produït, però, cap incidència destacada, i tan sols ha calgut actuar en algun contenidor i algun arbre.

A les platges, ple absolut i ambient festiu entre els assistents, tant barcelonins com turistes. La majoria han portat el menjar i begudes de casa per passar la nit asseguts a la sorra o ballant al ritme dels aparells de música portàtils. També els xiringuitos i bars més propers a l’aigua han organitzat festes per fer caixa en un dia amb tanta clientela. I els més valents no han dubtat a ficar-se a l’aigua per fer una remullada i treure’s de sobre la calor sufocant d’una nit tan intensa.

Tothom qui ha pogut ha gaudit de la festa, també l’alcaldessa, Ada Colau, que ha passat la revetlla amb els veïns del seu barri, la Sagrada Família.