El Reial Cercle Artístic exposa aquestes festes una de les exposicions més espectaculars fetes amb Lego. Està formada per sis grans escenes que representen una gran ciutat, un poble hivernal, un escenari medieval inspirat en ‘Joc de Trons’, l’univers d”Star Wars’, un petit poble tirolès i un escenari de la Segona Guerra Mundial. ‘I love Lego’ és fruit del minuciós treball de dissenyadors i arquitectes d’un dels primers grups d’aficionats a Lego, l’italià RomaBrick, que han invertit entre dos i tres anys per concebre cada una de les instal·lacions.

Un milió de peces muntades in situ

Les sis grans escenes estan formades per un milió de peces del popular joc. L’organitzador de l’exposició a l’estat, el director d’Arthemisia España, Jesús Rodríguez, afirma que els dissenyadors i arquitectes artífexs de la mostra són “artesans” i darrere la seva feina hi ha “excel·lència”. Pel muntatge in situ, gairebé des de zero, han treballat “gairebé 24 hores al dia” per poder enllestir l’exposició amb el menor temps possible, ha afegit Rodríguez.

Dels Beatles a Star Wars

A més, les composicions amaguen protagonistes inesperats amb la voluntat de fer encara més entretingut el recorregut. Hi apareixen, per exemple, els Beatles —creuant un pas de vianants en un poble tirolès—, personatges de ‘Frozen’, una nau de ‘Star Wars’ remolcada per un camió anti-neu o el Capità Amèrica entre soldats alemanys. La voluntat dels creadors ha estat posar una mica d’humor en cada instal·lació i que el públic infantil intenti localitzar-los, fent que la mostra sigui també un joc. El “valor afegit” d’aquesta proposta és, per Rodríguez, la creativitat i el nivell de detall d’aquestes ambientacions. La mostra es pot veure al Reial Cercle Artístic fins al 29 de març de 2020.

També a la cúpula de Les Arenes

A la cúpula del centre comercial Les Arenes també es pot veure una exposició feta amb les populars peces de construcció. És l’exposició més gran a Europa feta amb Lego en què es pot veure, entre d’altres, un batmòbil de set metres construït amb 900.000 peces i una maqueta del Titànic d’11 metres de longitud i gairebé tres d’alçària.