L’Associació Promotora del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Bonne) ha demanat a la Diputació de Barcelona signar un conveni—abans del 28-M, dia de les eleccions municipals— per garantir seguir fent ús de l’espai on desenvolupen la seva activitat, a les plantes 2 i 3 de l’edifici situat al número 7 del carrer de Sant Pere Més Baix. Actualment tenen autorització per seguir aquí fins al desembre del 2024.

Declaració d’utilitat pública, un requisit indispensable

La Bonne explica que el conveni fa anys que està caducat i que ara la Diputació de Barcelona els reclama la declaració d’utilitat pública (DUP) —que tramita el Ministeri de l’Interior— per renovar-lo. Segons la Diputació, aquest document és un requisit indispensable per signar, mentre que l’associació feminista diu que no caldria i al·lega que l’ens públic les vol fer fora posant traves burocràtiques. Una visió que no comparteix la Diputació, que explica a betevé que els ha ofert ajuda legal que han rebutjat i que només “reclamen un document necessari per la llei de patrimoni”.

Aquest dijous algunes sòcies s’han tancat durant la nit al centre per mostrar la seva disconformitat amb el procés. En les pròximes hores celebraran una assemblea per decidir més accions.