La Fàbrica de Creació Fabra i Coats acull aquest cap de setmana el primer Festival Internacional de Gospel de Barcelona. Donald Lawrence o Bazil Meade són algunes de les estrelles convidades a portar la música afroamericana als més de 1.500 participants que han vingut de 15 països diferents. Aquesta alta participació ha fet que, lluny de la por generada per ser el primer festival, s’estiguin a punt d’exhaurir les entrades.

Tot i que l’organització fa quinze anys que organitza estades a Rajadell pels seguidors de la música gòspel, és la primera vegada que s’organitza un festival de música afroamericana d’aquestes magnituds amb convidats com Lawrence, guanyador d’un Grammy, o Bazil Meade, un referent a escala europea. Annete Brown i Rebecca Thomas, dues estrelles del London Community Gospel Choir, també són protagonistes d’aquesta jornada.

L’agenda del festival celebrat al barri de Sant Andreu es compon de quatre tallers i dos concerts. Ramon Escaladé, director de Oneheart, explica que “als tallers tots els participants es converteixen en un. En un moment on tothom vol separar-se i ser diferent és important recordar que tots som iguals“. Un exemple d’aquesta afirmació ha estat la primera sessió, on els cantants amateurs, en un torn obert de reflexions i preguntes amb Donald Lawrence, han explicat històries i experiències personals que els han unit a aquesta música.

L’organització preveu una pròxima edició l’any vinent i assegura que el gòspel seguirà creixent perquè fa vint anys no existia a Barcelona i cada vegada hi ha més gent que, sent creient o no, se suma aquest estil musical. “Hi ha alguna cosa especial que està creixent”, assegura Escaladé i afegeix que “OneHeart és un punt de reunió de tots aquells que estimen aquesta música”.

Festival de gòspel