L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i la Galeria Bombon Projects han organitzat el festival ‘CLUBS, art a la pista’, un circuit d’exposicions que ha convertit les pistes de ball de nou clubs barcelonins com la Sala Razzmatazz i la Sala Apolo en amfitriones d’obres i instal·lacions artístiques. D’aquesta forma, el públic pot viure una experiència diferent en espais que normalment estan reservats a l’oci nocturn.

Aquesta ha estat la primera edició del festival, que s’ha inspirat en la nostàlgia del clubbing. El projecte, doncs, busca generar noves sinergies entre clubs, artistes, galeries i museus i reivindicar els clubs com a espais de coneixement, cultura i llibertat, més enllà de la festa. En total, hi han participat 18 artistes nacionals i internacionals i les sales Apolo, Freedonia, Garage 442, Laut, Macarena, Meteoro, Razzmatazz, Sidecar i Vol.

Les peces exposades han estat majoritàriament sonores o d’instal·lacions audiovisuals. Algunes pertanyen a col·leccions permanents de museus com el Centre Pompidou de París o el MoMA de Nova York.