Com alimentarem 10.000 milions de persones? Podem viure sense plàstic? O, què va ser abans, la bandera o la identitat? Són algunes de les preguntes que l’exposició “Design does” posa sobre la taula. Aquesta mostra forma part d’un projecte d’investigació que es va engegar fa tres anys i que ara busca la complicitat dels barcelonins. A través d’un sistema de recollida i visualització de dades a temps real, els visitants poden interaccionar amb les peces i compartir les seves reflexions i sensacions.

“Design does”, allò que fa el disseny

Tal com explica el cap de l’exposició, Pau Garcia, “la mostra no pretén posar el disseny en un pedestal, sinó tot el contrari, pretén tenir-hi una mirada crítica.” L’objectiu és entendre el disseny com un agent de canvi i una disciplina que té transcendència en altres camps com l’ètica, el medi ambient o la política.

L’exposició està distribuïda en 15 blocs encapçalats per preguntes que després el públic respon. En un dels mòduls, per exemple, s’hi pot veure una rèplica d’una arma ubicada entre Corea del Nord i del Sud, que dispara sense control humà i que planteja el dubte de si s’han d’automatitzar les màquines. En un altre espai mostren la bandera sota la qual van competir un grup de refugiats als Jocs Olímpics, feta a partir d’armilles salvavides i qüestiona el paper del disseny com a creador de símbols. També es pot fullejar un llibre que mostra els més de 180 de productes que deriven del porc, entre molts altres exemples.

L’exposició es pot visitar de manera gratuïta fins al 13 de maig.