La Cuca de Llum, el nou funicular del Tibidabo, es va aturar aquest dimecres al vespre en ple trajecte i va deixar 90 persones atrapades a l’interior. Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’aturada es va produir quan el funicular va detectar “pics de tensió en la línia elèctrica” i va activar els sistemes de seguretat previstos, que inclouen la frenada automàtica del vehicle. Aquest dijous al matí, la Cuca de Llum ja funciona amb normalitat.

El funicular es va aturar automàticament a les 20.45 h de dimecres, en ple trajecte. Segons explica el consistori, els 90 usuaris que eren a l’interior van estar informats en tot moment de la situació mitjançant els intercomunicadors, donat que la línia no té conductors a bord. No se’n va activar l’evacuació a través de la via paral·lela i els passatgers van haver d’esperar a l’interior del vehicle entre 15 i 20 minuts fins que el funicular va recuperar el funcionament.

Alguns usuaris del Parc del Tibidabo es van fer ressò de l’aturada a Twitter i es van queixar de la situació.

800 persones van baixar en bus

A banda dels viatgers que en el moment de l’aturada eren dins del funicular, també en van resultar afectats els usuaris que s’esperaven al Tibidabo per poder pujar a la Cuca de Llum. Eren unes 800 persones, que van acabar baixant en autobús. Les tres línies de busos que habitualment pugen fins a la plaça del Doctor Andreu, on els usuaris enllacen amb el funicular, van allargar el recorregut per poder recollir aquests passatgers.

Ha estat la primera aturada de la Cuca de Llum, el nou funicular per pujar al Tibidabo que es va inaugurar el mes de juny.