S'hi asseuen, li fan fotografies i hi juguen. La Carmela s'ha ben integrat al barri, on viu des del 7 d'abril. Havia de marxar demà, ja que l'artista té compromisos amb els Estats Units, però avui des del consistori han afirmat que, de moment, es quedarà fins al proper 29 d'octubre, mentre duren les negociacions perquè o ella o una de les escultures de l'artista trobi lloc en alguna zona de la ciutat. Des del consistori no han assegurat si les negociacions faran que la Carmela sigui definitivament del barri.

La ‘Carmela’ es va instal·lar a l’abril a l’exterior del Palau com a part d’una exposició temporal de quatre escultures de gran format. L’èxit i la bona acceptació van fer que un grup de veïns iniciés una campanya a través de Change.org per conservar-la a la plaça de Lluís Millet.

Ara el consistori ha confirmat que està negociant amb Jaume Plensa perquè una escultura de l’artista passi a formar part del patrimoni de la ciutat de manera definitiva. De moment, la voluntat de l’artista i del govern municipal és que sigui la ‘Carmela’, però no serà fàcil. La peça està compromesa amb una ciutat dels Estats Units.

Per això, el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, només ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que “Barcelona ha de tenir una obra de Jaume Plensa” perquè és un dels nostres creadors més importants. De fet, la ‘Carmela’ és l’única escultura recent de l’artista que hi ha als carrers de la ciutat.

Veïns satisfets

Les converses s’allargaran com a molt un mes i mig, i fins aleshores, l’escultura no es retirarà. Una decisió que celebra la Mireia Udina, la veïna que ha liderat la campanya per conservar-la al barri. “Ens fa molta il·lusió que el govern municipal ens hagi escoltat“, ha confessat, i ha qualificat la notícia d’excel·lent.