Els escriptors Llucia Ramis, Martín Piñol, Jordi Nopca, Najat El Hachmi i Tina Vallès han escrit, cadascun, dos paràgrafs inicials que encarrilen els relats que els diferents concursants, per torns, hauran de continuar. Fins al 5 de març els participants tenen temps per triar en quina de les històries volen col·laborar i a partir del 6 començarà el concurs, que es perllongarà fins al 31 del mateix mes. L’únic requisit que es demana per part de l’organització és que les 10 històries tinguin com a escenari directe o indirecte el tramvia.

Un jurat d’experts de l’àmbit de les lletres catalanes escollirà el relat guanyador del concurs. El jurat estarà format per Mireia Perelló, llibretera de La Impossible; Jordi Milian, responsable del web L’illa dels llibres, i Bernat Puigtobella, editor del digital de cultura ‘Núvol’. En la valoració dels textos, el jurat tindrà en compte aspectes com la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris i la participació en el debat cooperatiu.

Tots els participants rebran una T-10 d’una zona i una subscripció en línia d’un mes als continguts complets del diari ARA. Per altra banda, els guanyadors de la millor història col·lectiva tindran tres mesos de transport públic gratuït amb l’entrega d’una T-Trimestre d’una zona, valorada en 142 € i descomptes en els cursos de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.