Són alguns dels arquitectes internacionals més reconeguts del món. Participaran del circuit urbà d'arquitectura efímera al carrer, que començarà el mes de maig i que s'engloba dins els actes de commmoració del Tricentenari. Cadascun d'ells ha dissenyat una instal·lació arquitectònica. La primera que es podrà veure serà aquesta. Un mur de 100 metres que s'instal·larà al Parc de la Ciutadella, dissenyat per Àlex Ollé i Benedetta Tagliabule. Simbolitza l'antiga fortalesa militar. L'objectiu és que l'obra estigui a l'abast de tots els ciutadans. JOAN OLLÉ, director de La Fura dels Baus "A partir de 400 o 500 grafiters comptabilitzats aquñi a Barcelona, que puguin anar a pintar i a escriure tot allò que vulguin" El projecte donarà el tret de sortida a la resta de construccions temporals que s'instal·laran en diferents espais de Ciutat Vella. Cada obra estarà lligada a un dels conceptes que promou el Tricentenari, com la identitat, la llibertat o la democràcia. Els arquitectes, entre els quals hi ha Peter Cook o Odile Dec, treballaran braç a braç amb estudiants d'escoles d'aquitectura de la ciutat. BENEDETTA TAGLIABULE, promotora del projecte BCN RE.SET "Un món internacional que avui es prepara per interpretar durant el tricentenari, els temes del tricentenari com temes universals" Les obres es podran veure fins al mes de setembre. El projecte tindrà un cost de 539.000 euros.
L’obra donarà el tret de sortida a la resta d’instal·lacions, que s’ubicaran en diversos punts de Ciutat Vella: l’Arc de Triomf, la plaça Nova, la plaça dels Àngels, la plaça de Salvador Seguí, la plaça de la Mercè i la plaça del Mar. El projecte tindrà un cost global de 539.000 euros
La primera instal·lació serà, a l’abril, al Parc de la Ciutadella. Inspirada en l’antiga muralla de Barcelona i la destrucció posterior de la construcció, simbolitzarà la recuperació de la ciutat per part dels ciutadans. És obra de l’arquitecta Benedetta Tagliabue i el director d’escena de La Fura dels Baus, Àlex Ollé. Ells, com tots els artistes, treballaran en col·laboració amb les escoles de disseny i arquitectura de la ciutat, com La Salle i Elisava.
Peter Cook i Yael Reisner representaran la democràcia. Alfredo Brillembourg, d’Urban Think Tank, presentarà la instal·lació ‘Europa’, a la plaça del Mar. ‘Take my hand’, a la plaça de la Mercè, farà referència la llibertat individual de les persones en una societat democràtica. La francesa Odile Decq portarà ‘Diversitat’ a la plaça dels Àngels. I els irlandesos Grafton Architects treballaran a l’Arc de Triomf. A la plaça Nova, Xiaodu Liu simbolitzarà la identitat i utilitzarà bambú provinent de la Xina.
