'Dolços plans' és la primera cançó del disc 'Cercles' i va ser també la que va obrir un repertori de més de dues hores al Liceu. A l'escenari van sonar clàssics dels Sopa de Cabra dels 90, combinats amb els temes més actuals. JOSEP THIÓ, guitarrista "De fet el que teníem ganes de fer era això, portar les cançons noves en directe i veure com les rep la gent. Saber què agrada menys i què més. Sobretot el que plantegem als concerts és presentar el disc i la gira d'aquest estiu." Una gira que avui incorporarà noves dates per sentir en directe temes com aquest, 'Sense treva', una altra de les novetats. Ja no són la banda de rock de fa 15 anys, però s'alegren de tornar a tocar junts i connectar amb diverses generacions. GERARD QUINTANA, cantant "També hi ha els casos en què vénen els fills i no vénen els pares. Hi ha hagut un recanvi ('és que a mi el meu pare em va introduir...') i sí que és cert que moltes vegades ens han fet notar que molts dels nostres discos aconseguien el vistiplau i el quòrum de tota la família en els viatges en cotxe". Els Sopa de Cabra també es van endur el vistiplau del públic del concert d'ahir, que en el marc del Suite Festival va penjar el cartell d'entrades exhaurides fa setmanes.

El 2015, Sopa de Cabra va tornar als escenaris després de 15 anys separats i els va anar molt bé. Tant que van decidir tancar-se a l’estudi i gravar un disc amb 10 temes nous que va sortir al mercat al novembre i enguany es disposen a donar a conèixer per tot el país amb una nova gira. “Sobretot el que plantegem als concerts és presentar el disc i la gira d’aquest estiu”, explica el guitarrista Josep Thió. És el que vol qualsevol grup de rock, encara que estigui ja més que consolidat, però ells no són un grup qualsevol i saben que bona part del públic també tornarà a vibrar amb cançons tan mítiques com ‘Camins’ o ‘L’Empordà’.

Sobre quin és i serà ara el seu públic, el cantant, Gerard Quintana, diu que “hi ha hagut un recanvi” i que ara es troben als concerts amb gent jove que, tot i que confessa que van conèixer Sopa de Cabra a través dels seus pares, ara vénen a sentir-los sense ells. “Ens han fet notar que molts dels nostres discos aconseguien el vistiplau i el quòrum de tota la família en els viatges en cotxe”, explica Quintana, en una imatge que deixa clar que la música de Sopa de Cabra pot agradar tant a grans com a petits.

El concert d’aquest diumenge al Liceu ha obert la segona edició del festival Suite, que se celebrarà al Gran Teatre fins al 18 de maig, i que també inclou els concerts de Johnny Hallyday, Antonio Orozco, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Julieta Venegas, Manuel Carrasco, Chris Cornell (vocalista de Soundgarden) i Michel Camilo, entre d’altres.

Entrevista completa amb Gerard Quintana i Josep Thió: