festa major gracia 2024

Les comissions de la Festa Major de Gràcia han aprovat avançar el pregó set dies respecte a la resta de programació festiva, tal com ha avançat ‘L’Independent de Gràcia’ i betevé ha confirmat. És una proposta que ara s’ha d’estudiar i que podria fer-se efectiva el 2025.

El pregó sempre s’ha fet el 14 d’agost i serveix per donar el tret de sortida a una setmana frenètica d’actes a la Vila de Gràcia. La proposta es va aprovar en una reunió de les comissions de festes, que treballen en canvis estructurals per desmassificar la festa. En aquest sentit, consideren que canviar les dates d’alguns esdeveniments serviria per evitar que hi hagi molts actes els mateixos dies, i rebaixar les aglomeracions. La proposta per avançar el dia del pregó es va aprovar amb 17 vots a favor i quatre en contra.

Buscar el consens amb altres agents implicats

Ara bé, aquesta proposta s’ha d’estudiar amb el districte de Gràcia —que és qui organitza el pregó de la Festa Major— i també s’hi veuen implicades totes les entitats col·laboradores de la festa, entre les quals les colles de cultura popular. A banda, fonts properes a la Fundació de la Festa Major, expliquen que hi ha un protocol festiu que també s’hauria de modificar.

Canvis en el concurs de guarniment de carrers

Recentment ja s’han introduït alguns canvis amb la voluntat de descongestionar la festa i que sí que tiraran endavant en aquesta edició de 2024. Per exemple, es canviarà el dia de l’entrega de premis del concurs de guarniment de carrers, que es traslladarà del dissabte 17 d’agost al dilluns 19, “ja en la recta final de la festa i fora del cap de setmana”, segons va explicar la presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, Lina López. L’objectiu d’aquest canvi en el calendari és reduir les aglomeracions que es produeixen en els carrers guardonats, un cop se saben els premis i que els visitants quedin més repartits.

Les comissions de festa també han proposat que una de les nit de festa no es facin activitats musicals ni amb so amplificat. Se l’ha anomenat la “nit tranquil·la“, que s’estrenarà al programa el proper 18 d’agost.