La tradicional cercavila inaugural de les Festes de Sant Roc 2022 (a la plaça Nova), amb el capgròs Cu-cut muntant un ase, ha donat el tret de sortida a l’edició número 433 de la festa, declarada Patrimonial d’Interès Nacional. Després de dos anys de restriccions per la covid-19, aquest any torna a ser una celebració com les d’abans: es poden tornar a celebrar ja totes les activitats i espectacles habituals i torna a haver-hi barra “per compartir moments entre veïns”.

La festa, enguany, vol ser un homenatge a tots els veïns del Gòtic que, com el comerç tradicional del barri, diuen, fan front a totes les “dificultats” que comporta viure en aquest punt de Barcelona, ple de turistes. Precisament, un veí del barri i “històric lluitador per les llibertats” ha sigut l’encarregat d’hissar la Bandera Heràldica de Sant Roc, sent d’aquesta manera el pregoner aquest any.

Agermanament amb Zamora

Hissada ja la Bandera Heràldica de Sant Roc han quedat inaugurades oficialment les Festes de Sant Roc 2022. Tot seguit ha quedat escenificat l’agermanament d’enguany amb Zamora, amb la presentació dels Capitonis Durii; amb els gegants Doña Urraca i el Cid, i els capgrossos: Paco i Adela, Anastasio i Eva, Mocoso i Valeriana, Concha i Porfirio i el abuelo i la abuela. Tot seguit ha començat a funcionar la centenària Cucanya de la Plaça Nova.

Precisament, aquest és un dels motors de l’entitat que promou les festes, la promoció de la cultura popular i tradicional i fer participar altres associacions mitjançant les colles de gegants i capgrossos, bestiari, diables i músics.

festes sant roc 2022

Quatre dies de festa

Les festes han començat aquest dissabte, 13 d’agost, i duraran quatre dies, fins al dimarts, 16 d’agost.