Qui instrueix aquests alumnes és un dels artistes de claqué amb més renom. És diu Andrew Nemr i ha vingut de Nova York, el bressol del claqué. Un home que va començar a ballar aquest estil amb només tres anys i mig. ANDREW NEMR, professor de claqué "Per a mi és un joc. Per tant com més jugo més gaudeixo del joc i al mateix temps milloro. Jo no intento ser millor, simplement gaudir-ne més." MARIA BUSQUETS, alumna "És com progressiu. Primer comences i ho vas fent bé, però després quan li trobes la gràcia és quan ja en saps una mica més perquè aleshores pots jugar molt amb el ritmes i amb el moviment i és genial." ASSUMPTA PLANA, alumna "El que t'enganxa és que ets a la vegada un ballarí i a poc a poc a mida dels anys vas intentant ser músic. I a la vegada ets músic i ballarí i als teus peus tens un instrument de percussió." L'Escola Luthier és on s'imparteixen les classes del festival de claqué i a les nits durant tota la setmana la festa continua al Harlem Jazz Club, a la Sala Vivaldi o al Sutton. La novetat d'aquest any és que la competició es farà per primera vegada a la Fàbrica Mortiz. Un festival que en sis anys no ha parat de créixer. BASILIO GONZÁLEZ, director del Tap On Barcelona "Em sembla que aquest any eren set hores i mitja que es poden rebre classes de claqué amb professors internacionals. Després Barcelona també és un punt important. La gent ve de vacances i aprofita que està el Tap On per prendre classes." De fet el 60% dels alumnes del Tap On Barcelona vénen de fora d'Espanya i aquest any els inscrits al festival han agmentat un 30%.

Durant tota la setmana s’han programat classes per a tots els nivells a l’Escola Luthier i festes al Harlem Jazz Club, la Sala Vivaldi o la Sala Sutton. Per primera vegada, l’esperada competició o “batalla” d’improvisació del festival se celebrarà a la Fàbrica Moritz.

Aquesta és una oportunitat per aprendre o perfeccionar el claqué amb figures de renom internacional com Michela Marino, Andrew Nemr, Lee Howard, Guillem Alonso, Nico Rubio, Ludovico Hombravella, Roser Font, Rubén Sánchez, Lucas Tadeo, Iván Bouchain i Ksenia Parkhatskaya. També s’han programat classes d’iniciació gratuïtes per a les persones que mai no s’han posat unes sabates de claqué i volen fer els primers passos.