Malgrat la calor i els carrers estrets del Gòtic, els gegants de les dotze colles de la ciutat  han recorregut  el centre de Barcelona. Més de 300 membres de les colles, entre els quals hi havia avis, pares i fills han  participat en una cercavila durant la tarda.

La colla de Sant Jaume ha apostat per un canvi en el ball de gegants. La música és de Pol Ducable i la coreografia de la pròpia colla. Han presentat el nou ball com a fi de festa després de la cercavila i els balls de la resta de colles. Les colles participants han estat entre d’altres la colla de gegants del Pi, del Raval, de Nou Barris, de Sant Adrià del Besòs, de Pallaresos o de Molins de Rei.

El centre de la festa ha estat la plaça de la Mercè on ha arrencat la cercavila passades les 18 h encapçalada per la Mercè i el Ferran, els gegants de Sant Jaume. La cercavila ha acabat a la plaça de la Mercè després de passar, entre d’altres llocs, per la plaça de Sant Jaume, la Rambla i el carrer de Ferran. Ha estat en aquest últim lloc on s’han aplegat més turistes fent fotos a gegants i cap grossos. Els aplaudiments més llargs, però, han estat a plaça de Sant Jaume on turistes i curiosos no només feien fotos, sinó també han ballat amb els gegants i les colles. Després de la cercavila pels carrers del Gòtic, han arribat a la Plaça de la Mercè on s’han presentat tots els gegants un per un. Tots els membres han pogut gaudir d’un sopar popular a la plaça després dels balls de cada parella de gegants.