Aquest dissabte 10 de juliol, el Centre LGTBI celebra ‘La Festa d’Estiu’, una proposta artística que “posa en valor la cultura queer com a espai de reivindicació i celebració de la diversitat“. El bailaor Rubén Heras ha deixat bocabadats els assistents amb la seva passió a l’hora de ballar flamenc i buleria. Ha actuat amb la cantaora Lídia Mora i el guitarrista Jero Férec. No ha estat l’únic espectacle: El bestiari excitat ha ofert una actuació on diferents persones amb identitats diverses han exposat les discriminacions que pateixen amb diàlegs punyents i directes. I a l’interior del centre LGTBI, una obra de teatre en directe ha reflexionat sobre l’amor i les maneres d’expressar-lo.

És una de les activitats emmarcades dins la programació de la Festa Major de Sant Antoni, que es va haver d’ajornar per la pandèmia i que s’està celebrant del 3 a l’11 de juliol a diversos punts del barri.

L’escenari exterior de ‘La Festa d’Estiu’, situat al carrer de Borrell, s’omple de llum i colors fins a les 23 h amb les actuacions de LUNA KI, Hidrogenesse (DJ set), Guache DJ i Flamenco Queer, entre d’altres. A l’interior del Centre LGTBI també hi ha diferents activitats familiars, com recitals i espectacles d’arts vives de petit format.

Laura Pérez: “Aquesta festa de la diversitat és més necessària que mai”

La tinenta d’alcalde de Feminisme i LGTBI, Laura Pérez, ha explicat com considera que “aquesta festa de la diversitat és més necessària que mai”. No només per l’espiral d’agressions contra el col·lectiu LGTBI de les últimes setmanes, sinó també per emfatitzar que el col·lectiu ha fet molt més tolerant la ciutat de Barcelona i que “el barri de Sant Antoni se sent com a seu el col·lectiu LGTBI”, ha afegit.

Limitació d’aforament i registre previ obligatori

L’organització ha explicat que les diferents activitats han estat dissenyades d’acord amb les restriccions sanitàries actuals. Per això s’han celebrat en petit format, amb aforaments limitats i minimitzant-ne el contacte. Per accedir a les activitats cal registrar-se prèviament i només es permet l’accés a les instal·lacions del centre i a l’àrea de l’escenari exterior a les persones que hagin fet la reserva.