El Centre Cívic Trinitat Vella impulsa l’exposició “CV.pdf”, que consisteix en currículums gegants penjats a les façanes i balcons del barri. Els protagonistes són veïns que ara mateix es troben a l’atur. L’exposició els ofereix la possibilitat de donar-se a conèixer en l’entorn on viuen i ampliar les possibilitats de trobar feina.

“CV.pdf”, un projecte artístic i social

El centre cívic és un equipament que actua com a agent social al barri. Els seus responsables expliquen que el projecte “CV.pdf” sorgeix com a conseqüència de la pandèmia ja que han detectat que s’ha incrementat el nombre de veïns al barri que tenen la necessitat de tornar al mercat laboral, després d’un temps aturats.

L’objectiu del projecte és doble, ja que a més d’aquesta funció social, “CV.pdf” s’ha gestat com un projecte artístic i té format d’exposició. Es tracta d’un conjunt de 17 lones d’un per dos metres que s’han penjat a les façanes i als balcons de tot el barri. Estan dissenyades com a currículums gegants, s’hi pot llegir el perfil professional de cada protagonista i s’hi inclou una fotografia. Les imatges són obra dels fotògrafs Ferran Padró i Sandra Carcasona.

Les imatges volíem que fossin el més atractives possibles ja que l’objectiu és captar l’atenció de la gent perquè llegeixin el que hi ha escrit a sota”
Ferran Padró, fotògraf de “CV.pdf”

Els artistes van preparar una sessió de fotos amb cada participant. L’únic requisit era que havien de dur un element característic que els identifiqués amb la seva professió i a partir d’aquest element distintiu els fotògrafs van crear un joc visual atractiu que van plasmar en les fotografies. Les sessions de fotos es van fer al Centre Cívic Trinitat Vella i van durar mitja hora.

Aquest projecte ha estat molt positiu per a mi i per al barri. M’ho he passat molt bé, ha estat una experiència molt bonica”
Alba Rey, participant

El projecte s’ha donat a conèixer als veïns del barri a través de les xarxes socials, del boca-orella i dels Serveis Socials. Les lones s’aniran canviant d’ubicació per tal que les puguin veure el major nombre de veïns i incrementar la possibilitat que algú pugui interessar-se en el perfil professional dels participants.

El projecte “CV.pdf”, al programa ‘bàsics’, de betevé

L’explicació d’una de les fotògrafes del projecte i treballadora del centre cívic, Sandra Carcasona, i un altre dels treballadors, Dani Ruiz