El 5 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa ha estat la notícia de la diada, una construcció que els de la camisa malva van aconseguir carregar per primer cop al segle XX fa justament 20 anys. GUILLEM COMAS, cap de colla dels Minyons de Terrassa "Fantàstic poder celebrar un moment tant especial com el primer 5d9 descarregat amb un altre 5d9 descarregat. Osigui que rodó, fabulós i molt contents." Els Castellers de Barcelona s'han quedat a les portes de la tripleta màgica. Han descarregat el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre, però no han pogut amb el 4 de 9 amb folre. JAUME MONTOLIO, cap de colla dels Castellers de Barcelona "Ens queda un regust agredolç. El 5 molt bé, el 3 molt bé. I el 4, la canalla ha tingut els seus dubtes, com ens pot passar en qualsevol moment. I llavors al final ha cedit." L'altra colla convidada, la Colla Joves Xiquets de Valls, ha firmat a Sant Jaume la millor actuació d'aquesta temporada. JAUME GALOFRÉ, cap de colla dels Joves Xiquets de Valls "Aquest retorn era un retorn molt dolç i molt agradable per la gent. Ha suposat que s'agafés amb moltes ganes de portar un castell com el 2d9 que implica a moltíssima gent i implicava una dificultat que era un castell que portàvem 15 anys sense descarregar." El dijous vinent, dia de la Mercè, nova cita castellera a plaça de Sant Jaume amb les colles locals.

Els Castellers de Barcelona s’han quedat a les portes de la tripleta màgica. Han descarregat el 5d8 i el 3d9f, però no han pogut amb el 4d9f. “Ens queda un regust agredoç”, reconeix el cap de colla, Jaume Montolio.

El 5 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa ha estat la notícia de la diada, una construcció que els de la camisa malva van aconseguir carregar per primer cop al segle XX fa justament 20 anys. “Fantàstic poder celebrar un moment tant especial com el primer 5d9 descarregat amb un altre 5d9 descarregat”, diu el cap de colla, Guillem Comas.

L’altra colla convidada, la Colla Joves Xiquets de Valls, ha firmat a Sant Jaume la millor actuació d’aquesta temporada. Fa anys que el seu lloc en aquesta diada l’ocupen els Castellers de Vilafranca, però aquest any no han pogut venir perquè, en avançar-se la Mercè, els coincidia amb la diada de Santa Tecla a Tarragona. El cap de colla dels Joves Xiquets de Valls, Jaume Galofré, explica que “era un retorn molt dolç i molt agradable per la gent”. Han descarregat el 3d9f, el 4d9f i la torre de nou amb folre, un castell de gamma extra que “que implica a moltíssima gent i implicava una dificultat, perquè portàvem 15 anys sense descarregar.”

Dijous vinent, dia de la Mercè, nova cita castellera a plaça de Sant Jaume amb les colles locals.