La Moixiganga de Barcelona ha començat l’actuació a quarts de cinc a la plaça de la Mercè, davant la basílica dedicada a la patrona de la ciutat. La moixiganga consisteix en un conjunt de balls que representen les escenes o misteris de la passió de Crist, sovint amb la construcció de torres humanes de poca alçària. De fet, aquesta dansa és considerada per alguns historiadors com l’origen comú de la muixeranga i els castells. Aquesta tradició s’havia perdut a Barcelona per manca d’una agrupació que la mantingués viva, però l’any passat al barri del Clot va renéixer.

Es van estrenar per les Festes de Santa Eulàlia a la Catedral, acompanyats de les colles de moixiganga de Vilafranca del Penedès i de Valls, on aquest ball no s’havia perdut i, de fet, és força popular. Aquest any han tornat a ballar davant la Catedral per Santa Eulàlia i avui, per primer cop, ho han fet per la Mercè.

La seva actuació ha donat pas a la tradicional processó religiosa pels carrers del Gòtic, des de la basílica de la Mercè fins a la Catedral, passant pel carrer Ample, el del Regomir, el de la Ciutat, la plaça de Sant Jaume i el carrer del Bisbe.