La Casa Batlló, una de les obres arquitectòniques més destacades d’Antoni Gaudí i que rep prop d’un milió de persones a l’any, ofereix fins al 5 de maig visites guiades per aprofundir en la història de l’edifici i, sobretot, en el procés de restauració. Actualment, l’edifici -situat al passeig de Gràcia- està sotmès a uns treballs de conservació de la façana i alhora se n’està restaurant la planta noble.
Visita únicament per a residents a Catalunya
El recorregut -que dura més d’una hora- està dirigit exclusivament als residents a Catalunya i s’ofereix l’activitat en català i castellà. El visitant descobreix una de les darreres troballes de la rehabilitació de la planta noble, que és el revestiment original de les parets i dels sostres, i la recuperació d’altres elements decoratius com llums, penjadors, finestres i arrambadors. Per Gary Gautier, director de la Casa Batlló, es tracta d'”una troballa sorprenent que ens permet recuperar la pell original de la Casa Batlló. Hem decidit que el visitant visqui un moment únic i experimenti en primera persona el meticulós treball artesanal i artístic de l’equip de conservació i restauració”.
Caminar per la façana de la Casa Batlló
Un altre dels atractius de la visita és conèixer de primera mà els treballs de manteniment de la façana. Per això, el públic tindrà l’oportunitat de caminar per una passarel·la a una altura de 30 metres. Les entrades costen 12 euros i es poden comprar a la pàgina web de Cases Singulars, que és la promotora de les visites.
Les obres en directe a través d’una càmera web
A la pàgina web de la Casa Batlló els més curiosos poden seguir en directe com evolucionen les obres de restauració. Hi ha dues càmeres instal·lades a cadascun dels espais on es fan els treballs. D’aquesta manera, es poden veure els operaris treballant a la façana i també a la planta noble.
Les visites a la Casa Batlló van començar el 2002
El 20 de març de 2002, la casa Batlló va obrir les portes als visitants, que van poder contemplar tots els racons d’aquesta obra de Gaudí. Tots els detalls de com lluïen els ornaments, parets, escales i altres aspectes arquitectònics van quedar immortalitzats per una càmera de betevé aquell dia.