Casa Batlló restauració façana posterior

La Casa Batlló segueix amb la restauració de l’edifici, ara centrada en la façana posterior i el pati, un espai que pertanyia a l’habitatge de la família Gaudí i que per primer cop viu una restauració integral des del 1906. Els restauradors han rescatat els colors originals amagats a sota de diverses capes de pintura que canviaran l’aspecte de la façana. Per exemple, l’estuc de les parets de la façana i el mur del pati són de color gris fosc i no groguenc, com havia estat fins ara. La forja ja no és negra i ara ha passat a ser blanca, i les finestres han passat de ser blanques a verdes.

Segons Xavier Villanueva, arquitecte responsable de l’obra, els descobriments que s’han fet es relacionen en formes, colors i materials amb la resta de la casa. “Els balcons són blanc plom i les finestres verdes, igual que els balcons i les finestres de la façana principal. L’harmonia és total”, ha afirmat.

El sistema de bigues, l’altre descobriment que ha deixat sorpresos els restauradors

L’altra gran troballa és el sistema de bigues que sosté els balcons. Segons Villanueva, és una estructura modular caragolada i es restaurarà el seu estat mecanitzant l’original sense haver de fer cap soldadura. Diu que es tracta d’una forma inusual i “és una cosa mai no vista fins a la data. Gaudí no deixa de sorprendre’ns”.

La restauració de la façana posterior i el pati s’acabarà a la tardor i té una inversió prevista de 3,5 milions d’euros.

Obre l’Sky Garden, una visita dalt de la bastida

La Casa Batlló ha estrenat l’Sky Garden al terrat. Aquí els visitants passegen per una bastida decorada amb una pèrgola en forma de túnel i florejada que ofereix una perspectiva única de les xemeneies del terrat i la Sagrada Família.