El capgròs de l’activista veïnal Maria Lluïsa Baiget s’ha presentat aquesta setmana en el marc de la Festa Major de Sant Antoni, abans de la lectura del pregó. Aquesta figura del repertori popular vol ser un homenatge a Baiget, pel seu compromís amb la cultura popular i les tradicions i sobretot per la seva dedicació al barri. Amb el de Baiget ja són quatre els capgrossos de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, conjuntament amb els d’altres líders veïnals: Joan Isard, Planella i Sampietro.

Maria Lluïsa Baiget hi troba a faltar les arracades i el que menys li agrada és la papada, però en canvi està contenta que l’hagin fet rient, amb el seu somriure tan característic.

La primera dona dels capgrossos de l’Associació de Veïns

Una de les coses que més reivindica Baiget és que el nou capgròs estigui dedicat a una dona. Que sigui ella li fa il·lusió, és clar, però assegura que ja tocava una dona després de tres homes, perquè, explica, a Sant Antoni les dones hi tenen molt de pes.

Que sigui jo és clar que em fa il·lusió, però ja tocava una dona, després de tres homes… que aquí, a Sant Antoni, les dones hi tenim molt de pes”
Maria Lluïsa Baiget

Com la resta de capgrossos de l’associació, és obra de David Garcia Llorca, del taller Constructors de Fantasies, i a partir d’ara formarà part del seguici de la Festa Major de Sant Antoni.

Maria Lluïsa Baiget destaca pel seu compromís amb el barri

L’associació de veïns reconeix amb el capgròs el compromís d’aquesta veïna amb el barri. Entre les iniciatives que ha contribuït a impulsar destaquen la celebració del Congrés de Cultura Catalana al barri de Sant Antoni, l’any 1976; els tallers Joan Lairisa, el 1984, i l’ONG De Veí a Veí, més recentment. El 2014, a iniciativa del districte de l’Eixample, Baiget va rebre el reconeixement de la Medalla d’Honor de Barcelona. Tot i que encara col·labora en el que li demanen, ara sobretot se centra en les classes de punta que ella mateixa imparteix.

Comparteix a: