La majoria d’actes de les Festes de Santa Eulàlia, programats per aquest dissabte tindran lloc al Barri Gòtic, a la Casa dels Entremesos, al Pati Manning i la plaça dels Àngels, a la Rambla, a Santa Maria del Mar i a la catedral. Les portes obertes de l’Ajuntament de Barcelona s’han hagut de suspendre amb motiu d’una manifestació.

A les 16h de dissabte es celebrarà la Ballada de Gegantons i la Cercavila i, una hora més tard, el Ball de Santa Eulàlia que anirà a càrrec de l’Esbart Santa Eulàlia, amb acompanyament musical d’El Grupet.

La ciutat també celebra el festival LlumBCN. Es faran projeccions a la façana de l’Ajuntament, com les que es van fer durant la Mercè. Serà cada mitja hora des de dos quarts de 8h fins a dos quarts de les 23h. També s’il·luminarà la façana del Museu Marès, l’avinguda de la Catedral i la plaça del Rei.

Diumenge està prevista la inaguració del monument als castellers, a la plaça de Sant Miquel. Es tracta d’una escultura d’Antoni Llena que ha estat polèmica tant pel pressupost, 630.000 euros, com per l’estètica.

La trobada de Laies, xocolatada infantil, ballada de sardanes, ofrena floral al Monument de Santa Eulàlia o diferents correfocs són algunes altres de les activitats que es celebraran durant tot el cap de setmana. A més, la Festa Major de Santa Eulàlia comptarà amb uns convidats d’excepció, les Muixerangues d’Algemesí, patrimoni immaterial de la humanitat.