Miquel Vicensastre ha traçat una curiosa evolució musical. Va començar fent pop, durant 10 ays es va dedicar a compondre música instrumental per a espectacles o pel·lícules, i finalment ha tornat a la senzillesa de la cançó pop. Marcel Cranc, alter ego inventat justament per no signar com quan compon música instrumental, ha acabat guanyant la partida a Miquel Vicensastre i és actualment el principal interès del músic. Marcel Cranc no és el nom d'un grup, sinó el d'un projecte clarament d'autor, amb una forta inclinació per lletres que parlen de relacions humanes MARCEL CRANC, músic i cantant "A mi m'agrada fer cançons de gent que s'estima i no vull xerrar d'altres coses, sinó d'amor....En aquest sentit no pretenc fer un altre tipus de música." Dominique A, Jacques Brel o Radiohead són recordats quan es parla de la seva música. L'accent mallorquí i la fragilitat d'algunes melodies fan ineludible la comparació amb Antònia Font... MARCEL CRANC, músic i cantant "Antònia Font ha estat un referent, no només per a grups illencs, sinó un referent per agrups d'aquí que han pogut obrir les seves portes cap arreu de l'Estat...però en el meu cas no". Ahir van començar a circular les primeres còpies del quart treball de Marcel Cranc, que ha titulat, significativament 'U', després de signar amb una nova discogràfica. Diu que és efectivament, l'inici d'una etapa...la de la maduresa.

Ja fa uns dies que el festival BarnaSants va engegar nova edició. Aquest divendres va dur a la sala Luz de Gas Marcel Cranc, nom que rep un projecte iniciat pel mallorquí Miquel Vicensastre fa cinc anys. Un projecte que ha anat creixent i que rep cada cop més elogis.

Hi ha qui diu que si els Antònia Font representen la cara festiva i càlida de Mallorca, la música de Marcel Cranc encarnaria l’illa a la tardor, més trista i melancòlica. Marcel Cranc ha aprofitat el BarnaSants per presentar ‘U’, quart treball discogràfic.