DANIEL TARRIDA, director del festival Bachcelona "És un cor semiprofessional, diguem, són amateurs d'un perfil alt, estan formats vocalment, saben llegir música, però no són professionals, aquesta també és una part de la gràcia i d'aquesta atmosfera i d'aquesta il·lusió que es respira."

Aquest dissabte al vespre s’ha celebrat un concert a la basílica de Santa Maria del Pi amb les cantates 17 i 94 de Bach. Però aquesta és només una de les activitats que s’organitzen en el marc del festival Bachcelona. Al llarg dels sis dies que dura la trobada, s’han organitzat una quinzena d’activitats, entre les quals destaca l’espectacle de La Fura dels Baus que es farà aquest diumenge a les 13 h i a les 19 h. Es tracta d’una versió lliure que ha fet la companyia de la cantata BWV 212 i que s’interpretarà a la Fàbrica Moritz.

D’altra banda, aquest diumenge la basílica de Santa Maria del Pi repetirà com a escenari i acollirà l’espectacle ‘Bach litúrgic’ a les 12 h. A les 16.30 h, la Filmoteca de Catalunya emetrà un documental sobre la dinàmica d’assaig del compositor alemany i la seva manera de treballar. ‘Bach is back’ és l’aposta més nocturna per a aquest diumenge. A les 20 h i a les 22 h, el Jamboree acollirà un concert de peces de Bach barrejades amb percussió africana. La programació preveu més concerts i altres activitats sobre la vida i obra del compositor que s’allargaran fins dimarts, últim dia del festival.

Bachcelona s’ha convertit en un festival internacional que atrau intèrprets d’arreu d’Europa que vénen a la ciutat per compartir la música del compositor alemany en espais emblemàtics com L’Auditori o el Palau Güell.