Una productora treballa per portar a la gran pantalla un dels grans capítols de lluita veïnal de Nou Barris: el segrest del bus 47, l’any 1978, per reclamar l’arribada del transport públic a Torre Baró. L’AV Torre Baró ha compartit amb orgull a les xarxes l’anunci dels càstings que es faran el dies 15 i 19 de maig en dos equipaments del barri.

Una coneguda agència d’actors i figurants busca persones adultes de totes les edats i també infants, entre els set i 12 anys. El rodatge està previst per als mesos de juny i juliol d’aquest any, i la pel·lícula recrearà una història real ambientada entre els anys 60 i 70 al barri de Torre Baró.

Un segrest que va fer arribar els busos al barri

El 1978, un conductor d’un autobús va liderar el segrest d’un comboi per reivindicar el transport públic a Torre Baró. Manuel Vital treballava com a conductor d’autobusos i va tenir la idea del segrest. El bus segrestat era un vehicle doble de la Línia 47 que Vital va fer circular pels carrers de Torre Baró. Desenes de veïns van donar suport a la iniciativa.

L’autobús va pujar des de les Roquetes i, en arribar al barri, s’hi van anar pujant els veïns i veïnes. En total, unes 40 o 50 persones. La resta de veïns, li van obrir pas per allà on era difícil passar, amb aixades o dirigint la meitat del darrere. Poques setmanes després, l’Ajuntament de Barcelona va obrir la primera línia de bus al barri, conegut com el Naranjito.