El cuiner Borja Sierra de la granja Elena serà el pregoner de la festa major de la Marina que aquest any es fa del 22 al 25 de juny. La proposta arriba pels gairebé 50 anys de trajectòria del local i després que l’establiment hagi rebut aquest any un Sol Repsol per la seva “alta cuina de barri”.

La Unió d’Entitats de la Marina és l’organitzadora de la festa major que aplega els barris de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell i que es coneix popularment com “les bacanals”, ja que se celebra sempre durant la segona quinzena de juny. L’entitat és qui proposa cada any el pregoner que dona el tret de sortida a la celebració. Aquest any la festa major homenatjarà els comerciants que fa més de 35 anys que estan en actiu al barri i per això s’ha decidit que el pregoner sigui en Borja Sierra.

Un reconeixement públic a un negoci que ha posat la Marina al centre gastronòmic

Aquest cuiner és la cara visible de la granja Elena, un dels establiments que ha posat el barri de la Marina en el mapa gastronòmic de la ciutat. “És un privilegi que m’hagin escollit a mi com a pregoner”, ha dit Sierra a betevé. Tot i que el cuiner afirma que qualsevol dels restauradors o comerciants que fa més de 50 anys que “es trenquen les banyes” per tirar endavant el seu negoci al barri es mereixien aquest reconeixement. Diu que improvisarà el pregó.

Potser faré una arenga a l’estil “Braveheart”
Borja Sierra, cuiner de la granja Elena i pregoner de la festa major de la Marina

Un negoci familiar i d’equip

L’èxit de la granja Elena rau, segons Sierra, en l’ús de bons productes i en l’elaboració acurada dels plats, que tot i que són senzills, estan molt ben executats. També en l’elecció de la carta de vins i en l’excel·lent tracte que intenten donar a tots els clients. I és que al capdavant de la granja Elena hi ha els tres germans Sierra i la tieta del trident, que és l’experta en els entrepans que caracteritzen el local.

La granja Elena obre de dilluns a divendres i serveix només esmorzars de forquilla i menús de migdia. El dissabte fan només servei d’esmorzar, fins a les 13 h, amb l’objectiu que els deu treballadors del negoci familiar puguin gaudir d’una bona conciliació familiar.