(ACN) La segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència se celebrarà entre el 8 i el 13 de juny. Mentre que la primera edició es va fer a l’hivern, la d’enguany s’ha programat per a finals de primavera per afavorir-hi la participació de la ciutadania. “Volem que sigui un espai de relació de la ciutadania amb tots els debats científics que hi ha en aquests moments”, ha explicat Joan Subirats, regidor de Cultura.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, moltes de les activitats seran a l’aire lliure, sempre que la pandèmia ho permeti, però s’alternaran amb formats telemàtics. S’han programat més d’un centenar d’activitats diferents que es desenvoluparan al llarg d’aquests sis dies, i es preveu que hi participin prop de 200 ponents i convidats. El 13 de juny se celebrarà la 14a edició de la Festa de la Ciència.

S’hi programaran debats, taules rodones, conferències, converses, espectacles, instal·lacions, exposicions i sessions de cinema per reflexionar i debatre els límits del coneixement, però sobretot “per treure la ciència entesa en el sentit més ampli del seu pedestal i per baixar-la al carrer”, segons l’Ajuntament.

L’objectiu de la Biennal és obrir i acostar a la ciutadania alguns dels debats ètics i metodològics del món científic, alguns dels quals en temps de pandèmia són molt més propers a la vida quotidiana.

El consistori confia que els temes que es posaran sobre la taula convidaran a reflexionar sobre el coneixement i a debatre’n els seus límits des de diversos punts de vista, ja sigui des dels avenços que estan marcant el futur, les implicacions ètiques d’aquests avenços, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere en el món científic, la igualtat de drets i d’oportunitats o la sostenibilitat del planeta.

Es preveuen activitats a diversos punts de la ciutat, com la plaça de Joan Coromines, al barri del Raval; el pati interior del Parc de Recerca Biomèdica, a la Barceloneta; El Born Centre de Cultura i Memòria i el front marítim, entre altres.