La Biennal Ciutat i Ciència se celebrarà per primera vegada del 7 a l’11 de febrer i serà un dels esdeveniments més importants d’aquest àmbit a Europa. Aquesta trobada té l’objectiu de fer arribar la ciència a tothom i que no quedin els avenços únicament en mans dels experts en la matèria.

Presència destacada de dones

Una de les apostes principals és generar consciència sobre la presència de la dona en el món científic. Per això s’ha programat un cartell paritari de ponents -amb 72 homes i 66 dones- que debatran durant cinc dies. En destaquen les xerrades de la premi Nobel de Química, Ada Yonath i l’exastronauta de la NASA, Ellen Baker. 

Un altre dels objectius de la Biennal és despertar vocacions científiques entre els més petits. L’organització ha destacat que part de les grans descobertes que s’han produït són adherents a les dones. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència es faran nombroses activitats adreçades al sexe femení.

Les intervencions, que són gratuïtes, es duran a terme a una seixantena d’equipaments de la ciutat distribuïts arreu dels 10 districtes. Els més destacats són el CCCB, la Fabra i Coats, La Pedrera o l’Espai Bonnemaison.

Consulta tot el programa de la Biennal en aquest PDF.

Barcelona ja va organitzar una Biennal del Pensament

L’octubre passat es va celebrar la Biennal del Pensament que va portar a la ciutat grans noms de la filosofia actual. Es van reunir 167 especialistes del pensament internacionals, també barcelonins i de la resta de l’estat. Durant una setmana va acollir diverses activitats i conferències amb temes com la gentrificació, el feminisme o la llibertat sexual, entre d’altres. En total hi van assistir 20.000 persones. Part de l’èxit d’aquesta trobada va ser la celebració en espais oberts i descentralitzats.