world press photo

(ACN) El barceloní Luis Tato opta al premi a la fotografia de l’any del prestigiós concurs internacional World Press Photo 2021 amb una imatge sobre una gran plaga de llagostes al desert de Kènia, país on resideix. En l’edició anterior, van quedar nominats dos fotògrafs barcelonins.

L’exposició amb les fotografies guanyadores de l’edició arribarà al CCCB de Barcelona el 10 de novembre, organitzada un any més per la Fundació Photographic Social Vision.

El concurs fotogràfic ha disposat aquesta edició de 4.315 fotògrafs inscrits. Dels 45 nominats, 35 opten per primera vegada a un dels premis World Press Photo. Només hi ha sis fotografies que optin a la millor imatge de l’any, i una és la del barceloní Luis Tato. Entre els finalistes, el nombre de dones s’ha doblat respecte a la darrera edició, amb 11 candidates (un 24,4 % del total de nominats).

Els guanyadors del 2021 es donaran a conèixer el proper 15 d’abril durant una cerimònia que enguany tindrà format virtual en el marc de la cinquena edició el World Press Photo Festival a Amsterdam (seu de la fundació que dona nom als guardons).

Representació estatal

Tres fotoperiodistes espanyols han estat nominats als World Press Photo 2021 amb imatges sobre medi ambient i naturalesa, temàtiques en què la fotografia espanyola acostuma a destacar en aquest concurs internacional. A banda de Tato, els altres finalistes espanyols són el basc Aitor Garmendia i l’extremeny Jaime Culebras. També ha quedat finalista la documentalista valenciana Claudia Reig Valera, que opta al projecte interactiu de l’any.