La flama del Canigó ha passat per diversos barris de les Corts, Sants-Montjuïc, l’Eixample i Ciutat Vella abans d’arribar a la plaça de Sant Jaume, on l’esperaven els trabucaires, els Gegants i l’Àliga, una figura que només surt al carrer en dies especials com aquest. La música anava a càrrec del grup La Coixinera i de la Cobla Sant Jordi–Ciutat de Barcelona. També hi han actuat els Bastoners del Raval i els del Poble-sec. Aquest any, i com a novetat, el foc del Canigó ha arribat també als barris de Gràcia i Sant Antoni.

Al migdia, la flama arribava al Parlament de Catalunya, una parada imprescindible cada any des que es va instaurar el 1980. Allà l’ha rebut el president de la cambra, Ernest Benach, al costat de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i diputats de la comissió de Cultura. També han rebut la flama un grup de nens de Corbera de Llobregat.

Aquesta tradició consisteix en recollir la flama al cim del Canigó i dur-la a tots els municipis de parla catalana. Aquest foc és l’encarregat d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Durant la resta de l’any, la flama es guarda al Castellet de Perpinyà. Ha baixat del massís la matinada de dimecres i s’ha fet arribar a peu, sobre rodes i amb vaixell als diferents territoris. 500 ajuntaments han coordinat els milers de voluntaris que han seguit la tradició.