La plaça de la Catedral albergarà la festa inaugural
i el pregó anirà a càrrec de l’escriptor barceloní Màrius Serra, en un acte al Fossar de les Moreres. Balls, concerts, exposicions i conferències aniran marcant el calendari. El 15 de març la festa culminarà amb la reestrena de la rondalla ‘La santa espina’, d’Enric Morera i Àngel Guimerà, una obra que va tenir molt d’èxit a principis del segle XX però que no es va tornar a interpretar integralment des d’aleshores. Serà al Barcelona Teatre Musical a les 21 h. L’obra serà interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès.
Difondre i modernitzar la sardana
Donar a conèixer la sardana, sigui a través dels balls, d’exposicions (al Museu d’Història de Catalunya o a la Biblioteca Nacional), de conferències (a El Born Centre Cultural) i de concerts. Aquest és l’objectiu de les entitats organitzadores. Preveuen una festa “molt grossa” el 8 de març davant de la Catedral, anomenada La cultura és nostra. Hi participaran unes 400 persones, entre les quals Jaume Barri, la Cobla Xica i el grup Macedònia, que estrenarà un nou espectacle.
El 22 de juny es festejarà el Dia Internacional de la Sardana al Tibidabo. Hi haurà una ballada a la plaça dels Somnis que tindrà la participació de totes les entitats sardanistes de la ciutat i un concert al santuari del Sagrat Cor. Enguany, el concurs de roses es farà dins el marc d’aquestes festivitats, del 9 al 11 de maig. És per això que la rosa guanyadora es veurà batejada Sardana.
Amb tot plegat, les entitats impulsores -la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular- busquen reconèixer la tasca de les persones i entitats implicades en la divulgació de la sardana i la música per a cobla en un rerefons festiu. L’any passat va ser Arenys de Munt la capital de la Sardana i els organitzadors ja han anunciat que l’any que ve serà Calders.