‘Airship Orchestra’, obra de l'artista Eness. (Foto: Alberto Alaggio)

El Balloon Museum és un format d’exposicions mòbil que destaca per les obres inflables a gran escala. Després de passar per altres ciutats arreu del món, com Londres, Nova York i París, el Palau Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona, a Montjuïc, acollirà la seva última exposició, “Pop air”. Es tracta de la primera mostra d’art inflable a Barcelona i es podrà veure a partir del mes de maig i fins al 15 de setembre.

Aquesta exposició col·lectiva està dissenyada com un recorregut lineal i únic en el qual l’espectador se submergirà en un viatge oníric de formes inesperades que podrà tocar i sentir. Aquesta experiència sensorial es reforçarà amb obres interactives i digitals, i també amb una galeria de vídeo final dedicada a aprofundir en la història de l’art inflable.

Visitants gronxant-se a l’obra de Lindsay Glatz i Curious Form ‘Cloud swing’. Foto: Alberto Alaggio

Des de tempestes de globus fins a gronxadors penjant d’inflables

L’art inflable se centra en un element tan voluble com l’aire i les múltiples possibilitats de creació al seu voltant, formes que van molt més enllà de les d’un globus convencional. Per això, les 17 obres que formen “Pop air” ofereixen un ventall molt ampli d’aquesta disciplina artística. Hi podrem trobar des d’una instal·lació de petits globus flotants que simulen una tempesta fins a una sala plena de gronxadors que pengen de núvols inflables.

Una pluja de globus acaricia l’espectador en l’obra ‘A quiet storm’, del duo Quiet Ensemble. Foto: Alberto Alaggio

Una exposició interactiva que relaciona el visitant amb les obres

El punt comú que comparteixen els 15 artistes en les seves creacions és la importància dels espectadors en les seves obres. Els visitants interactuen de forma diferent amb cadascuna de les instal·lacions, que es dissenyen com a espais de socialització que conviden a una diversió reflexiva. Aquest és el tret característic del format del Balloon Museum i un exemple n’és l’obra ‘Dodecalis’, del col·lectiu Architects of Air, un laberint sensorial basat en la geometria d’un dodecaedre que desorienta el públic i el fa perdre’s entre els túnels de llums.

Visitants a l’interior de la instal·lació ‘Dodecalis‘, obra d’Architects of Air. Foto: Alberto Alaggio
Comparteix a:
Imatge de l'autor/a