A les 19.27 h, el diari ’20 Minutos’ ja titulava que Ángeles Caso recollirà aquesta nit el Planeta a Barcelona. A la Wikipedia, això es donava per fet estona abans, en un article que ha estat penjat només uns minuts. L’edició digital de ‘El Faro de Vigo’ també ho afirmava amb rotunditat, i també el blog d’aquest periodista de Santander.

Els rumors també apunten el nom de l’escriptor malagueny Emilio Calderón com a finalista. Entre els possibles que han sonat aquests dies hi havia també Javier Sierra, Alfredo Urdaci i fins i tot Risto Mejide. La que segur que no guanya el Planeta, malgrat que el seu nom ha sonat entre els favorits, és Elvira Lindo. Ella mateixa ho ha desmentit amb una foto al seu perfil de Facebook, després d’haver rebut ja moltes felicitacions. Però és que enguany no s’hi presentava.

La gala de esta noche en Barcelona resolverá el enigma y cerrará con las especulaciones dque comenzaron ayer con algunos nombres como

El premi Planeta de novel·la és el més ben dotat en llengua castellana: el xec que José Manuel Lara lliura aquesta nit és de 601.000 euros. Enguany s’hi han presentat 492 novel·les, de les quals 123 provenien de l’Amèrica Llatina.

Internet i la cultura
Ahir, en la presentació de l’edició d’enguany, el president del Grup Planeta va insistir que ell no és ni ha estat mai qui decideix la novel·la premiada. No va parlar de la rapidesa amb què circula per la xarxa el nom del premiat abans que s’anunciï, però sí que va aprofitar per fer algunes reflexions sobre la irrupció d’Internet en el món de la cultura.

José Manuel Lara Bosch va sentenciar que vivim una època en què el gratis total s’enfronta a la qualitat, i de moment va perdent la qualitat. Segons Lara, els llibres electrònics poden fer desaparèixer les llibreries petites i els llibres minoritaris, però no són una amenaça per a la gran indústria del llibre.